John Deere

Nothing runs like a deere

Olen tehnyt yhteistyötä John Deeren kanssa vuodesta 2012 lähtien. Yhteistyön aloittaminen oli luontevaa, koska kotipaikkani on Joensuu ja John Deere valmistaa siellä metsäkoneitaan. Metsäkoneilla ja minulla on yhteinen työympäristö – metsä! John Deere tunnetaan myös oman alansa mestarina kaikissa maissa missä ampumahiihtoakin harrastetaan. Olen päässyt ajamaan kuormatraktoreita ja tapaamaan John Deeren asiakkaita messuilla sekä vieraillut John Deeren toimipisteissä. Deereläiset kutsuvatkin minua jo ”meidän Kaisaksi”. Kotona minulta löytyy tietysti John Deeren ruohonleikkuri. 😉

www.JohnDeere.fi

Metsähallitus

Metsähallitus on ollut pääsponsorini urani alusta asti

Metsähallituksen metsistä saan voimaa kilpailla maailman huipulla. Hyvin hoidetut valtion monikäyttömetsät tarjoavat minulle mm. monipuolisia metsälenkkejä kauniissa suomalaisessa metsämaisemassa, hyvinvointia, rauhaa ja tietysti marjoja. Suomessa ollessani harjoittelen Kainuun ja Joensuun seudun lisäksi myös Kolin kansallispuiston jykevissä kansallismaisemissa. Metsähallituksen metsät ovat Suomen laajin ulkoilu, -liikunta ja urheilukenttä. Olen kiitollinen pitkäaikaisesta yhteistyöstä Metsähallituksen kanssa.

www.metsa.fi

Specsavers

#parempinäkö

Yhteistyöni Specssaversin kanssa sai alkunsa, kun he olivat miettineet, kuka suomalaisista julkisuuden henkilöistä sopisi hyvin nimenomaan näköterveyden lähettilääksi. Minusta oli ihanaa, että siellä oltiin katsottu ampumahiihtoa ja ymmärretty, miten tärkeää meidän lajissa on hyvä näkökyky. Minusta on tärkeää ja hienoa, että Specsavers tarjoaa usein asiakkailleen ilmaisen näöntarkastuksen, sillä liian moni meistä pitää optikolle menoa ns. turhana, jos tuntuu, että näkee hyvin. Näöstä huolta pitäminen on yhtä tärkeää kuin muustakin terveydestään huolehtiminen. Specsavers toteuttaa kanssani myös vuosittain hyväntekeväisyyskampanjoita, joissa lahjoitamme rahaa Näkövammaisten Liitolle. Oma näköni on hyvä, mutta välillä minulla on vaikeuksia ammunnan kanssa hämärässä, mikä johtuu monta kertaa kuivista silmistäni. Yritänkin muistaa kostuttaa silmiäni säännöllisesti.

www.specsavers.fi

Orkla on kuulunut myös pitkäikäisimpiin tukijoihini. Orkla omistaa Suomessa monet tunnetut brändit, kuten esimerkiksi Möllerin ja L300 –kosmetiikkasarjan, minkä mainoksissa minut on nähty. Olen päässyt myös tutustumaan muihin Orklan laadukkaisiin tuotteisiin, kuten Sanasolin vitamiineihin, Jordanin suunpuhdistustuotteisiin ja Lumme-sarjan kodinsiivoustuotteisiin.

Yhdessä Möller ja L300 –tuotteet ovat tehneet todella hyvää iholleni, joka joutuu aika kovalle koetukselle eri sääoloissa ja kovassa treenissä. Päivittäinen sisäinen ja ulkoinen itsestään huolenpito sujuu mutkattomasti, kun käytössä on tutut ja turvalliset luottotuotteet. Möllerin kalanmaksaöljy auttaa myös minua pitämään huolta näöstäni, mikä auttaa kaatamaan tauluja ampumapenkalla entistä useammin.

www.moller.fi www.l300.fi

Fischer

#livetoski

Olen hiihtänyt Fischereillä vuodesta 2010 lähtien. Valitsin Fischerin, koska olin nähnyt, että maailman parhaat hiihtäjät luottavat siihen. Minun luottamukseni palkittiin maailmanmestaruudella ja maailmancupin voitolla heti ensimmäisenä yhteistyövuonna. Enää en voisi kuvitellakaan hiihtäväni millään muulla suksimerkillä. Käytän myös Fischerin hiilikuituista luistelukenkää. Voittamaton yhdistelmä, jota tarvitsen huippusuorituksieni teossa!

www.fishersports.com

Leki

Olen käyttänyt Lekin sauvoja 2007 vuodesta asti. Minut vakuutti helppo ja yksinkertainen Trigger Shark -kiinnityssysteemi. Remmi on todella nopea kiinnittää ja irrottaa sauvasta. Ampumahiihdossa tämä on erityisen tärkeää ja haluan, että pienetkin osa-alueet, mistä sekunteja voi karsia, on huomioitu täydellisesti. Olen myös saanut urani aikana mahdollisuuden olla kehittämässä Lekiä entistä parempaan suuntaan. Arvostan Lekin hiilikuitusauvojen korkeatasoista viimeistelyä, mikä tekee hiihtämisestä nautinnollista ja antaa mahdollisuuden olla yksi nopeimmista hiihtäjistä, joka pääsee täyteen vauhtiin ampumapenkalta.

www.leki.com

Polar

Champions of Data

Polar VantageV -sykemittari ja Polar H10-sykesensori ovat minun valintani, koska haluan olla varma, että harjoittelen oikein. Oikealla sykealueella pysyminen on erityisen tärkeää kestävyysharjoittelussa ja ammuntaan tullessa. Huippukunnon löytymiseen on monta tietä ja minä olen valinnut omani. Polarin sykemittarit ovat auttaneet minua mittaamaan suorituksiani ja välttämään ylikuntotilaa koko huippu-urheilu-urani ajan. Luotan siihen, että tämä tyylikäs urheilukello siivittää minut vielä moniin huippusuorituksiin. Kello on ranteessani käytännössä 24/7, sillä se myös kertoo minulle uneni laadusta, mikä on mielenkiintoista kun sitä pääsee vertaamaan omaan tuntemukseen, kuinka hyvin nukuin.

www.polar.com

Bliz

Minulla on kolme yhteistyökumppania varustepuolella Ruotsista. Niistä pisimpään mukanani on ollut Bliz-urheilulasit! Laaja lasimallisto, värikkäät muotoiltavat sangat ja kaikkiin valaistusolosuhteisiin sopivat linssit sekä näiden yhdistelmät ovat taanneet minulle miellyttävät käyttökokemukset keväästä 2011 lähtien. Ampumahiihdossa lasien käyttömukavuus on todella tärkeää, sillä yhden kisan aikana laseja pitää laittaa silmille ja nostaa otsalle useaan kertaan, eikä sitä riskiä kannata ottaa, että lasit tippuvat otsalta silmille kesken kaiken häiritsemään ampumasuoritusta. Tähän ratkaisuun Blizin helposti muotoiltavat sangat ovatkin superhyvät! Suosikkimallini ovat Matrix ja Fusion. Myös Proflip toimii mainosti ja tykkään käyttää sitä erityisesti sadesäällä.

www.blizeyewear.fi

Pihlajalinna

Kilpaurheilijana olen tottunut tarkkailemaan omaa kroppaani ja terveydentilaani jatkuvasti. Apuna hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimisessa on minulla kuitenkin koko joukko ammattilaisia. Vaikka yritän pitää terveydestäni hyvää huolta, on Pihlajalinna tullut minulle vuosien varrella hyvinkin tutuksi ja he ovatkin olleet mukanani jo pitkään auttamassa siinä, että vaivoista paranisi mahdollisimman pian. Siellä on nykyään paljon tuttuja kasvoja – sitä arvostankin, pitkäaikainen suhde on rakentanut luottamusta. He tuntevat historiani, ei tarvitse alusta asti lähteä selvittämään koko historiaa ja taustoja. Joustavuus ja nopeus ovat myöskin asioita, joita Pihlajalinnassa arvostan. Vastaanotolle pääsee helposti – se on varmaan monelle muullekin tärkeää, että saa ajan nopeasti silloin kun sitä tarvitsee. Ja ammattitaito: samasta paikasta löytyy asiantuntijalääkärit melkein alalle kuin alalle. Pihlajalinnalta lähden aina pois hyvillä mielin.

www.pihlajalinna.fi

Joensuu - kaupunki idässä

Joensuu on ollut kotikaupunkini vuodesta 2003, kun muutin tänne opiskelemaan Kainuusta, missä olen syntynyt ja kasvanut. Muutto sujui todella kivuttomasti, kotiuduin kaupunkiin heti. Opiskelujen jatkuminen sen sijaan täysin erilaisessa ympäristössä ei ollut niin kivutonta ennen kuin Joensuussakin saatiin pyörimään urheiluakatemia, mikä on kyllä kehittynyt ensi askelista todella paljon. Täällä on kaikki tarvittava lähellä, kaupunki ja sen palvelut mutta myös luonto järvineen ja metsineen. Ja yhteydet maailmallekin pelaa riittävän sujuvasti. Täällä on hiihtäjän hyvä asua ja elää. Edustan ylpeänä kotikaupunkiani ja mainoslauseita minulle ei tarvitse keksiä, kun pystyn puhumaan Joensuusta hyvää ilman keksittyjä tarinoitakin. Tulkaa tänne, täällä on mukavaa ja mukavia ihmisiä!

www.joensuu.fi

Holmenkol

#lisencetowin

Yhtä tiiviisti kuin sukset, kilpa- ja kuntohiihtoon kuuluu myös voiteet. Olen jo vuosien ajan luottanut saksalaiseen Holmenkol -merkkiin, mikä on taannut minulle liukkaat sukset niin treeneissä kuin kisoissa. Suksien voitelu ei ole niin tähtitiedettä, kuin usein luullaan ja paras tulos saavutetaan useimmiten kun käytetään saman merkin voiteita voitelussa alusta loppuun. Viime vuosina Holmenkol on laajentanut myös tekstiilien ja pyörien hoitotuotteisiin. Pesenkin kotona kaikki urheiluvaatteet aina Holmenkol textile wash -pesuaineella sekä suojaan uudet kengät ja goretex-takit Hightech proof-suojalla, jolloin ne pysyvät parempana entistä pitempään. Reissuissa mukana kulkee myös Sport hygienic-suihke, ja hiihtomononi tuoksuvat kukkasilta!

www.holmenkol.com

Lillsport

Lillsport tuli mukaan kaudelle 2019-2020 täydentämään Ruotsista tulevia varustekumppaneitani. Lillsport on pitkänlinjan hiihtohanskojen valmistaja ja on tullut tunnetuksi nimenomaan aidosta nahkasta valmistetuista hanskoistaan. Lillsportin hanskojen istuvuus on ihan omaa luokkaansa ja pidän erityisesti nahkaisesta kämmenosasta, millä saa hyvän otteen myös ammunnassa aseeseen. Kisakäytössä minulla on Lillsport Legend Gold Slim –malli.

lillsport.com

Craft

#enjoythehardwork

Craftin urheiluvaatteet ovat tulleet minulle tutuksi jo lapsuudessa. Minun ensimmäiset vuodet ampumahiihtomaajoukkueessa 2004-06 harjoittelimme ja kilpailimme Craftilla. Oli mukava palata Craftin urheilijaksi, kun Suomen Ampumahiihtoliitto solmi uuden sopimuksen heidän kanssaan 2014. Muutamaa vuotta myöhemmin, siirryin käyttämään Craftia myös omissa harjoituksissani ympärivuotisesti. Viime vuosina Craftin mallisto on kehittynyt valtavasti. Parasta lienee kuitenkin se, että heiltä löytyy ammattilaisillekin sopivat vaatteet kaikkiin kestävyyslajeihin ja salille. Mallisto on todella laaja. On vaikea valita, mistä pidän eniten. Tärkeintä on, että vaatteet ovat teknisesti toimivia ja kivasta ulkonäöstä ei ole mitään haittaa 😉 Hyvin usein vapaa-ajallani hengaan Craftin salitrikoissa ja mukavassa löysässä t-paidassa.

www.craftsportswear.co.uk

Tovari

Kotisivut á la Tovari

Kun oli aika uusia kotisivut joitain vuosia sitten, onnekseni sain lähipiiristä vinkin Tovarista. Tovarin Jussilla on omaa urheilutaustaa ja hän todellakin tietää miten urheilijalle tehdään kotisivut, eli kuinka urheilija, fanit ja sponsorit otetaan oikeasti huomioon. Esimerkiksi sosiaalisen median yhdistäminen kotisivuihin (ja hashtag #GoKaisa) oli mahtava idea! Itse en ole ehkä se maailman innokkain tietokoneella istuja tai kännykän näpyttäjä, mutta Tovarin pojat on kyllä saaneet minuun vauhtia tälläkin saralla! Oon ihan innoissani näistä sivuista ja toivottavasti työkin! Tovarin kanssa oli helppo ja mukava työskennellä. Suosittelen lämpimästi! On ollut myös hienoa seurata kuin parin kaveruksen firmasta on kasvanut näinä vuosina jo aika suuri ja menestyvä mainostoimisto. Monenlaista projektia on jo ehditty yhdessä tehdä.

www.tovari.fi

Autotalo Ripatti

Ajan tällä hetkellä Peugeotin katumaasturilla, mikä on ”lainassa” Autotalo Ripatista Lappeenrannasta. Sujuva ja nopea palvelu on mahdollista, vaikka asunkin eri kaupungissa. Autokauppoja voi nykyään tehdä helposti missä päin maata haluaa, riippumatta siitä, missä asuu. Monesti minulle on toimitettu esim. talvirenkaat suoraan kotipihaan. Arvostan Ripatissa nimenomaan joustavaa asiakaspalvelua. Peugeotin maastureissa olen tykännyt monista automaattisista turvallisuustoiminnoista ja suuri tavaratila on minulle must kaikkien varusteiden kuljetukseen.

www.autoripatti.fi

Visio4

Yksi uusimmista tukijoistani on ihana rentoutumispaikka Joensuun keskustassa, Visio4, mistä löytyy sekä parturi-kampaamopalvelut että kauneushoitola saman katon alta. Vision ihanat naiset saavat hyvälle tuulelle ja unohtamaan kaiken arkisen jo sillä hetkellä, kun astut ovesta sisään. Ystävällinen, pohjoiskarjalainen, palvelu on tietysti parasta, mutta ei kai se haittaa, jos täältä poistuu napsun verran paremmalla tuulella ja nätimpänä kuin sinne mennessä? Todellinen hyvän mielen sponsori ????

www.visio4.fi

Kontiolahden Urheilijat

Olen edustanut Kontiolahden Urheilijoita koko ampumahiihtourani ajan, vuodesta 2003 alkaen. Minulle seuratoiminnassa on tärkeää helppous, sujuvuus, hyvät suhteet, paikallisuus sekä tietenkin seuran halu kehittyä koko ajan palvellen kaikkia seuran jäseniä, niin junnuja kuin huippu-urheilijoita. Olen myös tosi ylpeä seuramme aikaansaannoksista tunnettuna ja arvostettuna kilpailujenjärjestäjänä. Seuraavan kerran Kontiolahdella nähdään maailman cuppia maaliskuussa 2020.

www.biathlon-kontiolahti.fi

Tiimi