Kisapäivän kulku

kaisan kisäpäivä

Sprinin kolmannen sijan jälkeen! Kuvaajana toimi Ibun tuomari ja Kontiolahden Urheiljoiden ihana Jaana Pitkänen

Tänään ajattelin avata teille viikonlopun kisoja omasta näkökulmastani, ja kertoa siitä millainen se kisapäivä oikeesti on. Parhaimmaksi esimerkiksi ajattelin lauantain sprinttiä, kun siihen päivään kuului kaikki ”herkut” eli oli iltakisa kaksine testeineen ja pressi, palkintojen jako sekä valmistautuminen seuraavan päivän kisaan.

8:30 Herätys ja aamutoimet.. Olen aamuisin vähän hidas..

n.9:00 Aamulenkille noin puoleksi tunniksi. Juoksua 15-20min, päälle venyttelyjä, hyppyjä, jalkojen heilutuksia ja mitä nyt milloinkin tuntemuksien mukaan.

n.9:30 Pitkä ja hidas aamupala, jonka jälkeen oleskelua hotellihuoneessa, katsoin Lillehammerin kisoja ja neuloin vähäsen samalla.

n.12:00 Lounaalla hotellilla. Vähän pastaa ja jauhelihaa ja salaattia.

12:25-12:40 Päivän veritestihakuaika. Oltava tällöin omassa hotellihuoneessa (mikä ilmoitettu järjestäjille) jotta testiinhakijat tavoittavat. Oveeni koputettiin ja olin päässyt niiden 10 tytön joukkoon, jotka testattiin tänään. Kamat oli jo kasassa, joten privat-kyydillä stadikalle ja suoraan veritestiin. Olen veritestissä ennen kisaa lähes viikottain, joinain viikkoina samat testataan useastikin, riippuu välillä arvasta, välillä tuloksesta, välillä hiihtovauhdista tai muuten vaan 😉 Minusta tämä järjestelmä on ihan hyvä ja ollaan siihen totuttu jo vuosien ajan.

12:50 Testistä selvitty huoltokopille vaihtaan monot ja numerolappu päälle. Starttilupa tuli helposti (hb-raja on naisilla 160)

13:20 Suksien testausta. Ei ollut huoltomiesten jäliltä kuin kaksi paria mistä valita, keli oli aika sama kuin sekaviestissä, missä mulla oli tosi hyvä uusi suksi, joten valinta oli loppupelissä aika helppo. Samalla mentiin tähän kisaan.

13:35 Aseen tarkistus ja merkkaus. (Tarkistetaan liipaisin paino, oltava väh. 500g)

13:45 Kohdistus alkaa! Ollaan Marin kanssa kohdistamassa ekalla puolikkaalla, Sanna tulee paperinvaihdon jälkeen, koska hänellä on isompi starttinumero. Kohdistus valmis minun osaltani n. 14:05. Ase Kimin luokse lähtöalueelle, itse hipsin sisätiloihin lämmittämään sormet ja istuskelemaan hetkeksi, että verkasta ei tule liian pitkä.. Ennen kisaa ei kannata väsyttää itteensä hiihtämällä liikaa! Sen olen vuosien varrella oppinut..

14:25 Verkkaamaan ladulle!

14:45 Sukset pois jalasta ja siirtyminen lähtöalueelle, jossa vielä kisasuksien merkkaus ja transponderit (ajanottosiru) jalkaan. Pipon ja hanskojen vaihto kuiviin ja viimeiset verkat juoksemalla.

15:01 Startti!

n. 15:37 Maalissa; varusteiden tarkastus ja ylimääräisten paukkujen (varalipas ja varapanosteline) poisotto, kiireesti kuivien vaatteiden vaihtoon ja mixed zonelle antamaan haastattelut. Vaatteet pitää ehdottomasti saada vaihtaa ennen haastiksiin menoa, muuten tulee kylmä ja sairastumisriski kasvaa todella paljon! Onneksi tämä on nykyään huomioitu järjestelyissä maalialueella.

n. 16:10 Viimeinen urheilija maalissa, kukitus maalialueelle ja kans.väl. pressiin, jonka jälkeen vielä lisähaastatteluja suomalaisille toimittajille paikanpäällä sekä puhelimitse

n. 16:45 Siirtyminen dopingtestiin, jossa loppuverkaksi kuntopyöräilyä noin vartin verran, sitten pissiminen purkkiin ja papereiden täyttö

n.17:30 Lähtö stadikalta hotellille, missä suihkuun, kamat kuivamaan huomista varten, ja pikaisesti syömään taas samaa ruokaa, mitä ollut tarjolla koko viikon.. 🙁

18:45 Palkintojen jakoon kaupungille, missä jaettiin normaalimatkan ja sprintin palkinnot. Kaksi samanlaista woolpowerin villatakkia! (Sunnuntaina tuli kolmas samanlainen! ) pari kaveria taitaa saada kivat joululahjat näistä..

19:10 Suoraan palkintojenjaosta juoksemaan iltalenkki, n. 20min

Kimin hellässä käsitettelyssä plintillä!

Kimin hellässä käsitettelyssä plintillä!

19:30 Hierontaan Kimille, ekan kerran hetki paikallaan kisan jälkeen….

20:15 Valmista! Kämpille rauhottuun.. iltapalana Maximin palautumisjuomaa ja proteiinipatukka, koska hotellin ruuat oli taas aika huonot.

22 ja risat sänkyyn nukkumaan…. Oli kiva, mutta aika pitkä ja raskas päivä! 🙂 En tykkää kiireestä ja kisan jälkeen palkintojenjako aiheutti sen, että kaikki piti tehä (liian) nopeasti ja ei oikein ehtinyt rauhoittumaan kunnolla. Tällästä tää välillä on. Aika aikataulutettuja nuo kisapäivät kaiken kaikkiaan on. Mut tää on mun työtä, tykkään siitä ja samalla kaavalla rummutetaan nyt maaliskuun loppuun asti!

Kivaa viikkoa kaikille täältä Hochfilzenistä!
/ Kaisa

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Kontiolahden Urheilijat / Risto Kuittinen